Welkom op de website van de
Stichting Hinckaertshuis Groningen.
De doelstelling van de Stichting is de bekendheid van het Hinckaertshuis te vergroten, onder andere door het uitgeven van een boek over de bouw- en bewonersgeschiedenis van dit dertiende eeuwse steenhuis. Het is een van de oudste in de stad en een van de best bewaarde steenhuizen van heel Nederland.


Reacties van lezers:

Tijdschrift Herenhuis, maart/april 2013
Het boekwerk is zeer de moeite waard en zeker gezien alle inspanningen die u en anderen zich getroost hebben is het alleszins gerechtvaardigd dat het wijder verbreid wordt!

Wat een prachtig geïllustreerd en uitgebreide beschrijving van een indrukwekkend pand in de oude binnenstad van Groningen. Een meesterwerk...
Mw Ir. Antoinette Le Coultre
Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed


Wat een fantastisch boek, mijn complimenten, het huis verdient het ten volle.

Wat een prachtig boek! Complimenten met het resultaat.

Wát een mooi boek is het geworden! En boeiend om te lezen.

...veel dank, erg mooi geworden, met zeer veel plezier gelezen...

Mogen we nog 10x het Hinckaertshuis? Veel belangstelling voor het mooie boek...

Het is een prachtig geheel geworden, vind ik. Ik vond zo nu en dan al even wat tijd om erin te bladeren en te lezen: zo'n boek mag elke week wel verschijnen.

Het Hinckaertshuis komt echt tot leven met z’n geschiedenis, verborgen plekjes en zijn bewoners. Het is heel mooi verzorgd en gedetailleerd, een aanwinst.

Een indrukwekkende bundeling van vakman/-vrouwschap, toewijding, kwaliteiten, expertise, doorzettingsvermogen en gedegen onderzoek.

Vele geschiedenissen tezamen in verband gebracht, tal van eeuwen gereconstrueerd en in perspectief geplaatst; de mensen, hun verbintenissen, hun decoratieve stijlen, de architectuur, de uitgebreide bouwhistorische beschrijving en de omgeving gereïncarneerd.
Teamwork: uit-de-kunst...


Wat een geweldig mooi resultaat ! het heeft mij wel een aantal dagen gekost om van-kaft-tot-kaft het boek door te nemen, maar het was uiterst verrassend en boeiend.

Wat een prachtig boek hebben jullie van het Hinckaertshuis gemaakt. Ik ben het van a-z aan het lezen en geniet erg van de geschiedenis en achtergrond van het huis. Het doet me goed dat het pand met zoveel liefde en aandacht gerestaureerd is en dat er zoveel tijd zorg is gestoken in deze schitterende uitgave over het huis.